#громадськемісце Домашні часникові булочки #харків #kharkiv

Домашние чесночные булочкиДомашние чесночные булочкиДомашние чесночные булочкиРЕЦЕПТ – Домашні часникові булочки.

Часникові булочки хороші в будь-якій ситуації: їх подають замість хліба на обід, ставлять серед закусок на святковий стіл, готують день у день, зберігши рецепт у сімейній кулінарній книзі. Здоба асоціюється з домашнім затишком та нагадує про дитинство. Щоб урізноманітнити популярнішу солодку випічку, можна приготувати закусочні булочки з часником.

Час приготування: 215 хвилин для 6 осіб.

Інгредієнти:

  • Молоко жирністю 1,5% – 1 склянка,
  • Вершкове масло жирністю 82% – 100 грамів,
  • Яйце – 1 штука,
  • Дріжджі – 2 чайні ложки,
  • Часник – 5 зубчиків,
  • Борошно – 500 грамів,
  • Сіль за смаком,
  • Цукор – 100 грамів.

Приготування страви:

1. Борошно висипте у велику миску, в якій замішуватимете тісто.

2. Молоко трохи підігрійте, додайте цукор та дріжджі. Поставте суміш у тепле місце, щоб дріжджі розійшлися.

3. Готову суміш з’єднайте з борошном.

4. Додайте в суміш яйце, добре перемішайте і накрийте плівкою або рушником. Залишіть тісто підніматися на 1 годину.

5. Олію розтопіть до кімнатної температури, часник очистіть, пропустіть через часнику і змішайте з маслом, посоліть.

6. Готове тісто викладіть на припилений мукою стіл і добре обомніть.

7. Тісто розкотіть у прямокутник, робитимемо рулет.

8. Змастіть тісто олією.

9. Згорніть тісто в рулет, гострим ножем наріжте його на шматочки товщиною 3-4 см. Викладіть їх на лист або в жароміцний посуд, тільки не дуже щільно, булочки збільшаться в духовці. Випікайте при 180С 25-30 хвилин|мінути|.

10. Булочки готові!

ДЖЕРЕЛО