#громадськемісце Ловля окуня: клювання риби від пори року – поради рибалкам #харків #kharkiv

Ловля окуня: клювання риби від пори року - поради рибалкамЛовля окуня: клювання риби від пори року - поради рибалкамЛовля окуня: клювання риби від пори року - поради рибалкамЛовля окуня в різні пори року.

Ви дізнаєтеся: графік клювання риби в залежності від пори року, ми розберемо з Вами кожен окремий місяць, і вкажемо на що варто звернути увагу.

Кожен рибалка знає, що успішна рибалка завжди залежить від безлічі факторів: пори року, погоди, прикорму і безлічі інших чинників.

Залежно від пори року варто планувати рибалку і враховувати всі нюанси.

Навесні.

Березень. Риболовля в цьому місяці, як правило, дає дуже хороший кльов. Голодний після зими, ранньою весною, він готовий клюнути на будь-яку приманку.

Квітень. Період весняного нересту. З самому початку квітня так само можна відзначити хороший улов окуня. Тоді він починає полювання на білу рибу. В кінці квітня спостерігається затишшя. У хижака починається нерест.

Травень. У цьому місяці окунь закінчує нереститися, тому рибалок чекає хороший улов зголоднілих хижаків. В кінці травня можна використовувати приманки середніх і великих розмірів.

Влітку.

Червень. У першому місяці літа окунь спрямовується за мальками. Тому дуже часто можна зустріти зграї цих хижаків.

Липень. У цьому місяці більш ефективною стане рибалка в ранкові та вечірні години. Причому саме тоді окунь вибирається в верхні шари водойм.

Серпень. Саме цей місяць є кращим для риболовлі на окуня. Тоді хижаки збиваються в зграї і починають посилено годуватися.

Влітку днем ​​вже щодо жарко, тому в середині дня риба менш активна. Найкраще ловити рибу з світанку і до 10 ранку, і потім вже після 16:00 і до самого заходу. Відмінні місця для рибного лову – зарості, корчі і глибокі водойми, на глибині риба зазвичай рятуються від спеки.

Восени.

Ловля окуня: клювання риби від пори року - поради рибалкамЛовля окуня: клювання риби від пори року - поради рибалкамЛовля окуня: клювання риби від пори року - поради рибалкамВересень. Якщо Ви плануєте полювати на великих особин, то робити це варто саме в вересні. Саме тоді рибки побільше збираються в зграї. Живуть, в основному, уздовж берегів.

З приходом вересня риба все більше віддаляється від берега. Тому варто спробувати рибалити з човна.

Жовтень. У похмуру погоду клювання знижується. Але як і раніше можна сподіватися на хороший улов.

Листопад. У цей місяць окунь починає адаптуватися до майбутніх холодів. Тому листопад – не найкращий час на полювання окуня.

Взимку.

Ловля окуня: клювання риби від пори року - поради рибалкамЛовля окуня: клювання риби від пори року - поради рибалкамЛовля окуня: клювання риби від пори року - поради рибалкамГрудень. В цей час окунь засідає на дно. Його можна зустріти коло обривів, корчів і інших подібних місцях. Але в грудні, незважаючи на це, очікується дуже хороше клювання окуня.

Січень. У цьому місяці окунь спрямовується в ті місця, які найбільш багаті на кисень. Тому відшукати його у водоймі стає все складніше.

Клювання риби в січні безпосередньо залежить від погоди. Більш активне клювання буде в сонячні, морозні дні. І навпаки – найгірший улов буде в туманну, сиру погоду або заметіль. Також не варто сподіватися на хороший улов при різких перепадах температури.

Лютий. Саме тоді сподіватися на улов не варто. Окунь погано переносить холодні дні, тому на приманку він не клюне.

Основні правила риболовлі на окуня, які допоможуть Вам зробити її приємною та результативною. Також хочеться відзначити, що половина успіху рибалки залежить від його інтуїції, вміння слухати і чути природу.

ДЖЕРЕЛО