РЕЦЕПТ – Мариновані фаршировані зелені помідори на зиму по домашньому.
Для заготівлі використовуйте лише недозрілі плоди, саме вони нададуть особливого смаку. Ретельно вимийте та просушіть помідори. Намагайтеся підбирати томати приблизно однакового розміру, де використовуються половинки чи четвертинки.
Час приготування: 60 хвилин на 2-літрову банку.
Інгредієнти:
- 1 солодкий червоний перець,
- 1 головка часнику,
- 1 пучок петрушки та кропу,
- 1,5 кг. середніх помідорів,
- 1 лавровий лист,
- 1 чайна ложка суміші мелених перців,
- 2–3 горошини запашного перцю,
- 2-3 зерна коріандру,
- 2 столові ложки рослинної олії,
- 1 столова ложка солі,
- 2 столові ложки цукру,
- 2 столові ложки оцту 9%,
- Вода.
1. Червоний перець, часник і зелень подрібніть і змішайте. На помідорах зробіть поздовжні або хрестоподібні надрізи, але не повністю розділяйте частини. Наповніть плоди підготовленою начинкою.
2. На дно банки викладіть лавровий лист, мелені та запашні перці та коріандр. Зверху засуньте томати. Додайте олію, сіль, цукор та оцет. Залийте окропом так, щоб він не сягав буквально на 1 сантиметр.
3. На дно каструлі постеліть серветку і поставте банку зверху. Залийте водою по плічка, поставте на вогонь і стерилізуйте 15-20 хвилин після закипання. Закатайте кришкою.