РЕЦЕПТ – Сочевичний суп з томатами.
Зелено-коричнева сочевиця у цьому супі непогано тримає форму навіть після тривалої обробки та зберігає у смаку відчутні перцеві нотки. Червона ж, навпаки, розварюється майже повністю, створюючи делікатну кремову основу. В результаті, виходить ситна густа юшка з приємною неоднорідною консистенцією – причому виходить буквально сама собою.
Час приготування: 40 хвилин для 8-х осіб.
Інгредієнти:
- Червона сочевиця 150 г;
- Зелено-коричнева сочевиця 200 г;
- Консервовані помідори шматочками 400 г;
- Часник 6 зубчиків;
- Цибуля 1 шт;
- Морква 1 шт;
- Оливкова олія 20 мл;
- Мелений чорний перець за смаком;
- Морська сіль за смаком;
- Шафран ½ ч. л;
- Сушений базилік, орегано, естрагон за смаком.
Приготування страви:
1. Змішати обидва види сочевиці, залити водою та поставити на вогонь. Як тільки вода закипить, погасити вогонь до мінімального, накрити каструлю кришкою та залишити на двадцять-тридцять хвилин. Червона сочевиця за цей час розвариться трохи сильніше за зелену — зелена має залишитися аль-денте.
2. Тим часом на сковороді розігріти оливкову олію, кинути цілі зубчики часнику і злегка обсмажити до появи аромату.
3. Додати цибулю, нарізану кубиками, обсмажити все разом, помішуючи, до появи легкого золотистого відтінку.
4. До часнику та цибулі додати натерту на великій тертці моркву, обсмажити, а потім акуратно викласти помідори та поперчити. Добре все перемішати та обсмажити на помірному вогні, постійно помішуючи, чотири-п’ять хвилин.
4. Всипати овочеву суміш і всі спеції, крім естрагону, в каструлю з сочевицею, перешкодити дерев’яною ложкою, знову довести до кипіння. Варити все разом ще п’ять-сім хвилин, наприкінці кинути щіпку естрагону і зняти з вогню.
5. Видалити з каструлі з супом зубчики часнику, додати до смаку сіль і чорний мелений перець. Розлити суп по тарілках.
6. Прикрасити його за бажання можна свіжою порубаною зеленню або ложкою грецького йогурту, а якщо захочеться додати кислоти – вичавити часточку лимона прямо в тарілку.