РЕЦЕПТ – Сир твердий домашній.
Дуже просто зробити твердий сир в дома. А смак і твердість домашнього сиру Ви вибираєте самі. Зробити твердий сир самостійно – один із способів забезпечити сім’ю корисним продуктом відмінної якості.
Час приготування: 240 хвилин для 8 людей.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 літр (свіжого),
- Сир – 1 кг.,
- Кориця – 20 р.,
- Кмин – 20 р.,
- Сода – 1 ч. л.,
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.,
- Вершкове масло – 100 г.
Приготування страви:
1. Сир і молоко змішати та варити 40 хвилин на повільному вогні. Вилити в марлю та підвісити на 1-2 години.
2. У цю масу додати корицю або кмин за смаком і за бажанням.
3. У готову масу додати соду, сіль, яйце і вершкове масло. Все це перемішати та варити на водяній бані до готовності.
4. Розлити за формами.